Rozbor traileru a obrázků z Mafia: The Old Country

Giuseppe | 26. srpna 2024
V tomto článku se podíváme na zoubek prvnímu oficiálnímu teaser traileru, kterým byla na ONL Gamescomu 2024 představena nová hra Mafia: The Old Country, v české lokalizaci Mafia: Domovina. Za námět na článek děkuji RafCaponovi. Trailer jsem v editoru dokonce patřičně zesvětlil, aby bylo lépe vidět co nejvíce detailů. Po traileru se ještě podíváme na první čtyři obrázky, zveřejněné na oficiálním webu mafiagame.com.


00:00
Přes obrazovku je na chvíli patrný text "In-Engine Cinematic Rendered For Trailer". To bychom mohli volně přejmout jako něco, co upozorňuje, že tato ukázka je zrealizována enginem pro trailer. Může to tedy znamenat, že se takové scény ve finálním produktu nedočkáme a je pouze ilustrační, má ukazovat to, čím hra bude a jak bude vypadat.

Poprvé zde vidíme projít neznámého muže, který si právě nalil sklenku vína. V pozadí se na stole nachází zřejmě dřevěné "loutkové" hlavy krále a královny, před nimi leží revolver. Po pravé straně vidíme kalich, ovoce a láhve, z nichž ta úplně vpravo má na sobě etiketu, jež je jedním ze znaků potvrzujících zasazení. Mezi texty na etiketě je "1903" a "Sicilia", což nám dává jasně najevo, že se hra zřejmě nebude odehrávat dříve než v roce 1903 a to na jihoitalské Sicílii.



Mafia: The Old Country


00:08
Záběr z jiného úhlu, zřejmě ve stejné místnosti. Zde vidíme detail na na stole položenou luparu. Ta rozhodně nesmí chybět ve zbraňovém arzenálu hry. Vidíme zde také dvě 12-Gauge patrony. V pozadí kouř, zřejmě od doutníku a opět procházející postavu neznámého muže.



Mafia: The Old Country


00:12
Další scéna ukazuje zarámovaný obraz biblického příběhu Kain a Abel, v němž se praví o dvou rozdílných bratrech a následné bratrovraždě. U obrazu vidíme svícen.



Mafia: The Old Country


00:16
Dále tu máme pohled na zeď s vícero obrazy. Uprostřed velký obraz Ježíše Krista, kolem něj dalších osm obrazů, na kterých vidíme postavy žen a mužů i vyobrazení zřejmě právě sicilské krajiny. Velký obraz úplně vpravo zahrnuje mapu Sicílie. Vespod se nachází dobový Edisonův fonograf, předchůdce gramofonu.



Mafia: The Old Country


00:21
Další pohled nejspíš stále do stejné místnosti. Vidíme zde stůl s židlí, na stole rozsvícenou stolní lampu, model děla, něco jako dobový telefon, neurčitý předmět vypadající jako nějaká truhlička a zabodnutý nůž. V pozadí zřejmě otevřený východ z domu.



Mafia: The Old Country


00:24
Detail na do stolu zabodnutý nůž. Vlevo se nachází zakrvácená fotografie Svaté Rozálie, palermské světice, jež chrání lid před nemocemi, vpravo pak nějaký dokument, zřejmě noviny, kde se píše o mužích se jmény Luigi Carofano, Baron Fontanella a Achillini. Je zde také zmíněno příjmení di Napoli. Podle dalšího textu, tedy těch, jejichž část je v záběru vidět a je čitelná, se píše o "spřízněném šlechtici", "pohrdání" a "místě v komoře". Dále pak pasáže pojednávající o "vysoké instituci", "pohrdání". Podle všeho má jít o popis rostoucího organizovaného zločinu, který se začíná dostávat už i do nejvyšších politických kruhů. Je zde také popisována vražda.



Mafia: The Old Country


00:29
Poslední záběr již ukazuje větší část neznámého muže, vidíme ale v podstatě pouze jeho záda. Jeho oděv může připomínat styl oblékání Ennia Salieriho - tmavě fialová vesta a bílá košile s pruhy. To však ale nemusí nutně znamenat, že tímto mužem v teaseru je sám Salieri. Ten byl v této době ještě o něco mladší a nepředpokládal bych, že nosil stejný oděv i v mládí. Ale co mi můžeme vědět, toto je v podstatě jen teaser a třeba nás tímto tvůrci opravdu lákají na postavu Salieriho, o němž se spekuluje, že bude hlavním protagonistou příběhu.

Ve finální části tu máme samotný pohled na sicilské město. Nejikoničtější stavbou zde je velký kostel, podobný, jaký jsme mohli vidět již ve druhém dílu v první kapitole. Všimnout si lze citrónovníků a pomerančovníků. V závěru začnou zvonit zvony kostela a vyobrazí se logo Mafia: The Old Country.



Mafia: The Old Country
Mafia: The Old Country



Obrázky / screenshoty

Honosná budova
Jeden z obrázků ukazuje pohled do interiéru honosné budovy. Zřejmě budova nějaké národní instituce, možná soudu. Vidíme schodiště a sochu Themida, bohyně soudu. Po stranách horní části schodiště se nachází vlajky italského království a zrcadla. Dále si můžeme všimnout dost podstatné věci, kterou je fakt, že v tomto místě došlo k nějaké přestřelce. Po zemi se povalují mrtvá těla a některé předměty jako jsou například vázy jsou roztříštěné.



Mafia: The Old Country


Vozidlo
Jediný prvek, na kterém zatím můžeme vidět vozidlo. Potvrzuje, že obavy z absence vozidel kvůli velmi ranému zasazení hry cca 1903, nejsou namístě. Vidíme tu také lopatu či rýč, vypadá to, že sem někdo nejspíš přijel zakopat mrtvolu. Samotný vůz není moc rozpoznatelný. Vidíme světla a blatník s kolem.



Mafia: The Old Country


Lupara v citrónech
Na tomto pěkném, detailním snímku se naskýtá pohled na bednu plnou citrónů, na nichž leží již zmíněná lupara, zkrácená dvouhlavňová brokovnice. Jde o další ukázku toho, že příběh bude drsný. Lupara patří mezi nejráznější zbraně a "nástroj" pro vykonávání odvety. Citróny zase mohou poukazovat na možný fakt, že se byznys Mafie v této oblasti bude točit také kolem ovoce. Přeci jen těžko zde můžeme očekávat z předešlých dílů známé kšefty organizovaného zločinu, jelikož USA 1920-1968 je úplně něco jiného než Sicílie 1903-1908.



Mafia: The Old Country


Svatá Rozálie
Na posledním obrázku vidíme opět zakrvácenou fotografii Svaté Rozálie, která měla své místo již v teaseru. Opět se zde nachází nůž a vidíme také hroznové víno. To vše na velkém podtácu s ornamenty.



Mafia: The Old Country








Komentovat nebo ohodnotit článek

Novinky



Videohry



Komunita



Vozidla



Výběr článků



Aktuality na webu

září / říjen - dokončuji lokace z M3, doplňuji rozcestník, opravuji nebo vylepšuji různé články, rozšiřuji sekce s achievementy, podrobně popisuji různé edice her Mafia a chystám sběratelské předměty M3. .


Statistiky webu

3512stránek
446postav
311vozidel
131zbraní
31rodin a gangů
126zajímavostí
84hlavních misí
179vedlejších misí
551lokací
© 2022-2024 LostHeaven.cz | Runabout Design 1.0
O webu   |   Kontakt   |   Hierarchie   |   Cookies   |   Autorská práva   |   2K Hub   |   Podpořte nás