Může mít Hangar 13 ve vývoji dvě hry Mafia?

Giuseppe | 19. září 2024
Ač se to může zdát neuvěřitelné, studio Hangar 13 může pracovat ne na jedné, ale hned dvou nových hrách Mafia zároveň. Tento článek berte ale s rezervou, nic takového totiž není oficiálně potvrzeno a jde o pouhý drb. Zhruba před rokem jsme se od jednoho z důvěryhodných insiderů dozvěděli, že společnost Take-Two, která vlastní 2K Games a jejich značky (včetně Mafia), má se sérií velké plány. Z toho by se dalo odvodit, že v následujících letech bychom se mohli dočkat větší pozornosti směrované právě k této populární značce.

Když se trošku zamyslíme, tak co když nedávno odhalená Mafia: The Old Country, v Česku představená jako Mafia: Domovina, je vlastně jen takový spin-off doplňující / obohacující příběh série jako takové? Ačkoliv ta hra může být skvělou, velkou a do detailu propracovanou AAA hrou, jsou určité věci, ve kterých se tvůrci musí dost omezovat a všem fanouškům je jasné, že nedostaneme úplně to, na co jsme si za ta leta zvykli, čímž ale nechci tvrdit, že by Domovina měla být špatnou hrou, to rozhodně ne. Hlavně kvůli zasazení, které vypadá na rok 1903, pokud se tvůrci budou držet skutečných historických přesností, jak měli u každého předešlého dílu ve zvyku i v některých nejmenších detailech.

Můj osobní názor je, že by Hangar 13 mohl mít - byť v hodně rané fázi vývoje - v přípravě ještě jeden další díl, jenž může být zasazen třeba o několik desetiletí vpřed. Myslím si, že právě tento potenciální titul by mohl být nazván číslovkou čtyři v názvu. Není úplně běžné, aby v sérii Mafia vznikaly hry s podtitulem, jako je to v případě Domoviny. Právě i proto si myslím, že by nadcházející díl mohl být takovou "odbočkou", prequel, který poukáže na to, co bylo před všemi těmi příběhy, které tak dobře známe, a jak Mafie v její "moderní" podobě vlastně vznikla.

Na možnou existenci dalšího vyvíjeného dílu poukazovaly také dřívější pracovní inzeráty. Tato informace přišla v roce 2023. Tehdy se uvádělo, že studio hledá výkonného producenta, ne však pro aktuálně vyvíjený díl, ale pro ten následující, který má podle spekulací na "čtvrtý" díl, tedy jak dnes víme, tak na Mafia: The Old Country, příběhově navazovat. Je snad možné, abychom se dočkali dvou nových, příběhem chronologicky za sebou jdoucích titulů? To nám ukáže až čas.


Mafia game






Komentovat nebo ohodnotit článek

Novinky



Videohry



Komunita



Vozidla



Výběr článků



Aktuality na webu

září / říjen - dokončuji lokace z M3, doplňuji rozcestník, opravuji nebo vylepšuji různé články, rozšiřuji sekce s achievementy, podrobně popisuji různé edice her Mafia a chystám sběratelské předměty M3. .


Statistiky webu

3570stránek
446postav
311vozidel
131zbraní
31rodin a gangů
128zajímavostí
84hlavních misí
179vedlejších misí
551lokací
© 2022-2024 LostHeaven.cz | Runabout Design 1.0
O webu   |   Kontakt   |   Hierarchie   |   Cookies   |   Autorská práva   |   2K Hub   |   Podpořte nás